Kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås, en helt fantastiskt god middag och enkelt är det också. Det tar lite tid i ugnen men för övrigt väldigt snabb middag. Jag är sån som föredrar kycklingklubbor framför kycklingfile då köttet är mer smakrikt och saftigt. Enkelt att tillaga så det inte blir torrt.
Kycklingklubbor:
1 kg kycklingklubbor färska eller upptinade
2 1/2 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk oregano
1 msk rapsolja
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
1 dl vatten (hälls i formen)
Rotfrukter:
Rödbetor
Morötter
Potatis
Kålrot
Rapsolja
Flingsalt
Italiensk salladskrydda
Svartpeppar
Yoghurtsås:
4 dl grekisk/turkisk yoghurt
4 msk sweet chilisås
1 tsk citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
Kycklingklubbor:Blanda alla ingredienser utom vatten i en bunke. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform och pensla ut blandningen ovanpå så kycklingklubborna täcks, häll vattnet i botten av formen. Sätt in i ugnen på 225 grader tills kycklingen nått en temperatur på 82-84 grader.
Rotfrukter:
Skala och dela rotfrukterna i bitar, gör potatisklyftorna lite större då potatis blir klar snabbare än övriga rotfrukter.
Lägg allt i en ugnsform/plåt och ringla över olja, krydda med flingsalt, svartpeppar och italiensk salladskrydda. Sätt in i ugnen tillsammans med kycklingen tills rotfrukterna mjuknat. Jag satte in mina samtidigt som kycklingen och de blev klara samtidigt. Räkna med ca 45 minuter till 1 timma.
Yoghurtsås:
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt fram till servering.
Otroligt gott är det, så testa, Jag brukar köpa antingen färska kycklingklubbor eller frysta som jag tinar upp innan. Det är nämligen väldigt smidigt att ha några påsar frysta kycklingklubbor hemma då det är enkelt att tillaga och variera.
Kram Kram