Prinsessrulltårta – enkel Prinsesstårta…
Får jag välja en tårta så blir det prinsesstårta. Det är ju så gott, mer prinsesstårta till folket:) I fredags bjöd jag mina kollegor på Prinsessrulltårta – enkel prinsesstårta som jag också kallar den, för den är verkligen enkel och den blir så god. Perfekt lagom mängd av allt enligt mig som i vanliga fall petar bort en del grädde på tårtor.
Prinsessrulltårta – enkel Prinsesstårta
Rulltårtsbotten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning:
Vaniljkräm
Hallonsylt
Topping:
Vispgrädde
Grön marsipan
Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt.
Tillsätt bakpulver och vispa några sekunder. Tillsätt mjöl och vispa svagt några sekunder, tillsätt tillsist mjölk och vispa försiktigt ihop.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 minuter i ugnen på 250 grader. Varmluft 200 grader några minuter extra.
Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper så du får botten upp.
Låt kallna och bre på fyllningen, vaniljkräm och hallonsylt.
Rulla ihop och lägg på ett lite tjockare lager med vispad grädde.
Kavla ut marsipanen, jag använde kanske 200-250g lägg den ovanpå rulltårtan och tryck under marsipanen under. Skär bort kanterna så det syns att det är en rulltårta.
Dekorera med rosor och lite florsocker om så önskas.
Enkelt och riktigt gott, perfekt till helgen eller om kanske du som jag ska ta med fredagsfika i morgon. Jag gjorde min dagen innan och det blev toppen. Marsipanen kan bli lite blöt på vissa partier då den står i kylen men jag tycker den är som godast dagen efter eller när den dragit några timmar.
Ha en fin dag.
Kgam kram ❤️