Browniebiskvier med mjölkchoklad
Alltså dessa Browniebiskvier med mjölkchoklad, jag lyckades så grymt bra att ta fram detta recept för det blev sådär beroendeframkallande gott. En riktig hit som jag verkligen tycker att ni ska testa. Enkla att göra, riktigt festliga och de passar nog de flesta chokladälskarna.
Browniebiskvier med mjölkchoklad
Browniebotten:
150g smör
2 3/4dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör sedan ner resterande ingredienser och ett ägg i taget till browniebotten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform som är ca 20×25 cm, häll i smeten och bred ut den i ett jämt lager.
Sätt in i ugnen ca 20-22 minuter på 160 grader. Tider är ett ungefärligt mått det beror mycket på tjockleken på kakan samt ugn så kolla den istället nog mot slutet. Botten ska kännas fast men inte bli torr. När den kallnar blir den fastare.
Låt kakan stå i kylen tills den är helt kall. Dela den då i bitar som är ca 5×5 cm. Bred på toppiga lager av marängsmörkrämen (recept nedan). Lägg biskvierna på en bricka med bakplåtspapper och ställ in dem i frysen en stund tills smörkrämen stelnat. Smält mjölkchoklad över ett vattenbad, låt svalna något och pensla marängsmörkrämen med chokladen. Använd en sked eller doppa försiktigt ner dem i chokladen. Låt stelna i kylen, dekorera eventuellt med lite vit choklad på toppen.
Topping:
200g mjölkchoklad
25g vit choklad
Italiensk marängsmörkräm:
2 stora äggvitor
2msk socker
30 ml vatten
75 gram socker
150 gram rumsvarmt smör
Termometer
Ni bara måste hitta en anledning att testa mina
Browniebiskvier med mjölkchoklad på direkten!
Lova det, Kram