Kardemummatryfflar med mörk choklad och flingsalt
Alltså det är som en dröm att äta de här fantastiska tryfflarna. Kardemummatryfflar med mörk choklad och flingsalt blev en riktig HIT kan jag lova. Tryfflarna är gjorda utan tillsatt socker och sötade med frukter, chokladen är en mörk 70% och sedan är den toppad med flingsalt vilket lyfter den ytterligare några nivåer. Det är bara att mixa, rulla, doppa och äta, enklare kan det nästan inte bli och inte godare heller.
Kardemummatryfflar med mörk choklad och flingsalt
2 dl mandelmjöl
3/4 dl torkade aprikoser
3/4 dl färska urkärnade dadlar
1 tsk kokosolja
1 tsk nymalen kardemumma
Lite vatten
Topping:
Mörk choklad 70%
Flingsalt
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till tryffeln i en bunke och mixa den till en slät och fin deg. Tillsätt lite vatten så att degen håller ihop.
Forma till runda små bollar:
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa ner tryfflarna. Lägg upp dem på en tallrik med ett bakplåtspapper på och strö över lite flingsalt. Ställ in i kylen och låt chokladen stelna.
Sen är det bara att njuta för de är så goda, krämiga, chokladiga och smakar såklart massa god kardemumma.
Nu ska jag fortsätta njuta av den här fantastiska 1 maj, strålande sol och +17 grader, det behövde vi nordbor och nu hoppas vi på fortsatt sol och värme. Men som sagt vill ni göra nåt riktigt gott utan en massa tillsatt socker så testa att göra de här. Jag tror nästan jag ska gå och göra en sats till ikväll för mina är redan slut, ja de gick snabbt att äta upp:)
Kram Kram