Klassiska gräddiga chokladbollar
Choklad, choklad, chokladbollar… Idag är ingen vanlig dag för idag är det chokladbollens dag och det måste såklart firas. Jag firar med Klassiska gräddiga chokladbollar, fantastiskt gott och så enkelt såklart. Vem har inte bakat chokladbollar som liten och flera av er har säkert många goda minnen av denna lilla chokladiga boll. Så varför inte mixa ihop ett gäng chokladbollar och fira det som firas kan.
Klassiska gräddiga chokladbollar, ca 20 st
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
80g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
ca 1 dl vispgrädde
Kokos eller pärlsocker att rulla bollarna i
Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienserna så du får en rätt så slät chokladbollsdeg. Forma till ca 20 runda bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
Gräddiga goda chokladiga bollar och personligen föredrar jag när de är rullade i kokos.
Såååå gott så det nästan är svårt att sluta äta dem, tänkte ta med mig ett gäng till jobbet och överraska mina fina kollegor på chokladbollens dag.
Ha nu en härlig dag, här i Örebro snöade det tidigt i morse, det är inte ok när det är den 11 maj, tycker nog värmen kan komma nu, det är vi värda efter en lång höst och vinter, eller vad säger du?
Kram