Chokladbollssockerkaka
En fluffig och saftig sockerkaka tillsammans med goda, söta, chokladiga chokladbollar… Vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall:) Det här är en lite roligare variant på en klassisk god sockerkaka och en helt otroligt god kombination. För visst är det gott med chokladbollar?
Chokladbollssockerkaka
100g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Chokladbollssmet:
100g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe
Dekoration:
Smält mjölkchoklad
Chokladbollar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja att göra chokladbollssmeten. Vispa ihop smör och socker, tillsätt havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe och vispa till en smet.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något, tillsätt mjölken.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt, vispa med maskin ca 7 minuter så det blir riktigt fluffigt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smörmjölken, rör försiktigt och tillsätt till sist de torra ingredienserna. Vänd ihop smeten försiktigt, vispa inte. Häll ner smeten i sockerkaksformen och klutta ner små bitar med chokladbollssmeten. Jag använde ungefär hälften av smeten i kakan och resterande smet gjorde jag chokladbollar av och dekorerade kakan med. Grädda chokladbollssockerkakan i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Stick med en sticka i kakan mot slutet, stickan ska vara torr när kakan är klar.
Låt chokladbollssockerkakan svalna och dekorera den med mjölkchoklad och chokladbollar.
Nej, nu är det dags att lämna den här sockersöta chokladbollssockerkakan och ta mig vidare till lite andra uppdrag. Men har ni lite tid över så ska ni absolut testa denna.
Ha nu en riktigt fin dag och njut av den här underbara måndagen.
Kram kram