Dumletryfflar
Julgodis är ju så gott och visst ska man äta godis vid jul, det hör liksom till lite tycker jag. Nu är snart julledigheten här och den är väldigt efterlängtad vill jag lova. Som ni vet sedan tidigare så är choklad en riktig favorit när det kommer till godis och de här krämiga tryfflarna fyllda med dumlekola är sååå goda. Det bästa är att låta dem stå i rumstemperatur lite innan de ska ätas, då får du en riktigt krämig tryffel med en kolafyllning. Tar du den direkt från kylen så är kolan lite hård i mitten.
Dumletryfflar
1/2 dl vispgrädde
1 tsk sirap
10 g smör
125g hackad mjölkchoklad
5-6 dumlekolor
25g till att doppa botten i
Kakao
Gör så här:
Värm grädde, sirap och smör i en kastrull, rör om, låt inte blandningen koka men den ska bli väldigt varm. Tillsätt hackad mjölkchoklad och rör om tills du fått en len chokladkräm. Låt krämen svalna och låt stå i kylen tills den stelnat eller över natten.
Halvera dumlekolorna och rulla in en dumlekola i varje tryffel. Lägg upp på ett fat med bakplåtspapper. Ställ in i kylen igen och låt stelna.
Smält ca 25g mjölkchoklad över ett vattenbad, låt svalna och doppa ner botten på tryfflarna, ställ på ett fat med bakplåtspapper igen och pudra över kakao.
Förvara i kylen men ta fram innan servering.
Hoppas nu att du får en riktigt fin fredag, massa kramar