Thebaguetter
Nybakat bröd är ju så fantastiskt gott och de här Thebaguetterna är inget undantag, de är helt galet goda, jag lovar! Perfekta att fylla med något gott och ta med på picknicken eller varför inte äta en goding till frukost eller mellanmål.
Thebaguetter, ca 18 st
100g smör
3 dl standardmjölk
2 dl kallt vatten
50g färsk jäst
2 tsk salt
2 ägg
3 msk strösocker
Vetemjöl special (ca 13 dl)
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjöl under knådning. Måttet är ett ungefär, jag mäter nästan aldrig mjöl utan känner mig fram. Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl för då blir brödet lätt torrt. Kör degen i maskin ca 7-10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Forma till ca 18 st avlånga små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skär 5-6 rätt ytliga snitt i varje bröd. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda dem sedan ca 7-10 minuter i ugnen. De ska få en fin färg. Tider är beroende på ugn och storlek så håll koll på dem mot slutet av gräddningen.
Låt thebaguetterna svalna och fyll dem med något gott!
Bilden ovan ser du dem ogräddade och nedan är de gräddade.
Hoppad att du får en härlig dag, jag tänkte ta mig ut på en härlig morgonpromenad nu och sen blir det lite jobb.
Kram Kram
Jessica Sundberg
Ser helt magiskt gott ut och kommer jag garanterat att testa! Kommer självklart helt följa ditt recept till punkt och pricka, men en fundering. Skulle man kunna dra ner något på mängden fett i receptet?
Tack för all inspiration!
victoriasprovkök
Ja det går att minska men de blir inte exakt som mina då?
Carita
Hej
Ser jättegoda ut. Men kan man använda torrjäst istället för färsk.
victoriasprovkök
Det går bra, men använd varmare vätska och blanda ner jästen i mjölet.
Tessis
Detta ser riktigt smarigt ut. Detta kommer jag testa nått tag.
Monika
Kan man använda vanligt vetemjöl, eller måste det vara special?
victoriasprovkök
Går bra med vanligt men jag använder oftast special då jag tycker det blir lite fluffigare.
Laura
vad är vetemjöl speciellt exakt? Jag bor inte i Sverige. Tack
victoriasprovkök
Det hår bra med vanligt vetemjöl också
Maj-Britt Andreasson
Ser supergoda ut?
Men ska försöka testa att göra dem veganska.
Smör o mjölk går ju att ersätta
Men har du förslag på ersättning för äggen?
Går det att utesluta dem helt?
victoriasprovkök
Många använder chiafrön blandat med vatten istället för ägg. Det kalls chiaägg ett veganskt substitut för ägg att använda sig av i bakning. Sök på chiaägg på Google så får du upp mer om det. Lycka till !
Jenni
Jätte dum fråga kanske men hur ”formar” man brödet efter jäsningen? Är det ok att bearbeta degen?
victoriasprovkök
Det går bra att knåda degen. Jag brukar forma till runda bullar som jag sedan rullar mellan händerna till lite avlånga bröd.
Pernilla
Väldigt gott bröd, som jag bakat flera gånger nu. En solklar favorit i familjen. Tack för att du delat med dig av receptet.
Synnøve
Tusen tack för ett knallrecept. Ska baka dem idag igen. Men funderar på att byta ut lite vetemjöl mot rågsikt. Tror du det går bra? :
victoriasprovkök
Det funkar bra, blir ju inte exakt lika men goda de också??
Erika Jansdon
Skulle man kunna kalljäsa dessa över natten och grädda i ugn dagen efter, tex vid lördagsfrukosten?!
victoriasprovkök
Jag tror tyvärr inte de blir lika bra då. Tycker det blir annan konsistens på bröd man kalljäser. Men går går ju?
Karolina Brandt
Hej
Dom ser verkligen jättegods ut!! 🙂 Måste absolut prova!!
Tror du man kan utesluta sockret? Funderade även om det gick o använda honung? 🙂
Mvh Karolina
victoriaadmin
Hej, jag skulle inte utesluta sockret helt i dessa, men testa honung om du vill:) Kram
Marianne
Fantastiskt goda! Bakar dem ofta, alla älskar dessa.
victoriaadmin
Tack, roligt att höra❤️
Angelica
Har bakat dessa flera gånger nu och de blir alltid lika bra. Barnen älskar dem!
victoriasprovkök
Så roligt att höra❤️
nilla
Ska de inte penslas alls?
victoriasprovkök
Nej inte dessa:) kram
Carina
Har sett ditt recept cirkuler länge nu, och bakade idag. Det vart magiskt gott! Så enkelt och fluffiga. Tack!
Michael Kjeldal Olsen
Hej
Har just teste denna fina respt men har bytt sucker ut met lys sirap och met fint resultat
Anneli ericsson
Jag älskar detta recept. Bröden blir såå goda,& fluffiga. Även efter de varit frysta är de som ny bakade. Skall baka dem i dag igen väntar bara på att sonen skall komma med ägg ? och idag skall jag nog pröva med rågsikt i, byta ut ett par dl.vetemjöl. Skall göra dubbelsats då de är försvinnande goda & med 2 tonåringar i huset därför pröva med rågsikt då ev vetemjölet ej räcker ?
Lena Calson
Detta är Magiskt gott, bakar det jämt
Så fluffigt
Tack för receptet
victoriasprovkök
Tack fina du jag visst är det gott🥰
Irene
Kjempe god oppskrift ❤️
victoriasprovkök
Tack snälla 💖
Naki79
Har bakt disse for andre gang på 3 dager. Fantastisk gode og ungene mine elsker de, fornøyd med matpakka si nå ja 😀 Hilsen fra Norge
victoriasprovkök
Men så roligt att du gillar de💖 kram till dig
Veronica
Ser jättegott ut, måste testas 👍
Lägger du alla 18 på en plåt ???
Eva
Detta recept göra minst 2 ggr i månaden…idag till kålsoppa..underbart gott
🤗☺️☺️