Himmelska engelska scones i långpanna
Då var vi där igen, långpanna, haha;) Men det är ju så smidigt. Igår gjorde jag soppa här hemma till fredagsmiddag och ville ha nåt gott bröd till. Jag hade inte så mycket tid på mig och då kom jag på den strålande idén igen att baka mina himmelska engelska scones fast i långpanna och det blev ett makalöst bra resultat. Alltså dessa scones, tänker aldrig ändra på det receptet, de här är de absolut godaste scones jag ätit. De passar lika fint till soppan med smör och ost eller vanlig naturell philadelphiaost som till frukost eller afternoon tea med lite philadelphiaost och marmelad /lemoncurd…
Du bara måste testa dem, snabbare bröd kan du inte få och godare scones får du leta efter.
Himmelska engelska scones i långpanna
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
60g rumsvarmt smör
3 tsk strösocker
1 1/2 msk uppvispat ägg
1 dl mjölk 3%
1/2 dl vispgrädde
Topping:
Uppvispat ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop smör och strösocker i en bunke och vispa ner uppvispat ägg (ägget som blir över använder du till topping). Tillsätt sedan mjölk och vispgrädde, lite i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vispa ner det i den andra bunken, vispa tills du får en smidig deg. Jag använder ”kakvispen” till min kitchenaid när jag gör degen. Mjöla händerna och platta ut degen på ett bakplåtspapper. Kavla ut degen tills den blir ca 1cm tjock och lägg upp degen på en plåt med bakplåtspappret under. Skär degen i fyrkantsbitar ända ner i plåten (se bild nedan) och pensla över uppvispat ägg. Grädda ca 10-12 minuter i ugnen. Håll koll på dina scones, alla ugnar är olika, sconsen ska få fin färg. Låt svalna något, dela sconsen och toppa med valfria tillbehör.
Happy LÖRDAG
Kram
Frida Hansson
Hej! Ser jättegoda ut : ) hur många blir det på en stats? Hälsningar Frida
victoriaadmin
Runt 20 st små scones blir det ungefär;) Men man äter en del kan jag lova, kram
Lisa
Hej. Följde receptet men det blev aldrig någon deg av det. Hade i mer mjöl och blandade längre med köksmaskinen.
Men det blev mer som en tjock smet ändå.
Gick absolut inte att kavla ut den och inte att skära ut fyrkanter.
Vad kan ha gått fel?
victoriasprovkök
Konstigt, jag har gjort det receptet massor med gånger och det har alltid blivit bra. Vet inte vad du gjort för fel… du tog bara lite ägg så du inte tog hela ägg? Borde ju i och för sig blivit en deg när du tog mer mjöl ända.. z
Kajsa
Gjorde detta recept idag till Afternoon Tea-bjudning. Gjorde dubbel sats och använde 440 gram mjöl (8 x 55 gram). Jag brukar väga istället för att använda decilitermåttet. Det känns mer tillförlitlig och går fortare.
En cm tjock deg som jag knådade ut i långpannan (fyllde inte helt) och skar i cirka 38 bitar. Var inne 12 minuter och blev perfekta! Det var bra att ha många små scones så man kunde prova många olika pålägg. Grädde och jordgubbssylt passade perfekt till detta recept.
Tack för receptet. ?
victoriasprovkök
Så kul att du gilla dem❤️