Fylld pasta med sparrissås och prosciutto
När det kommer till prosciuttoskinka brukar jag köpa en god över disk i butiken men det funkar bra med vilken lufttorkad skinka som helst, välj någon du gillar.
Fylld pasta med sparrissås och prosciutto, 2 personer
1 paket (250g) fylld pasta med spenat och ricotta
6-8 skivor prosciutto skinka
8 körsbärstomater
10 färska gröna sparris
3 dl vispgrädde
1 tsk vetemjöl
Salt
Vitpeppar
1/2 dl riven parmesanost + parmesan till toppingen
Gör så här:
Koka upp vatten med salt i till pastan.
Bryt loss nedersta hårda delen på sparrisen och dela den sedan i mindre bitar. Stek den i en stekpanna med smör och tillsätt grädden så smaken i stekpannan kommer med. Häll sedan över i en kastrull. Red av såsen med lite vetemjöl utrört i lite vatten tills du får en lagom tjock sås. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och riven parmesanost.
Lägg i den färska pastan i vattnet och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera sedan pastan med sparrissås, prosciuttoskinka, tomathalvor och toppa med riven parmesanost.
Såååå gott och enkelt!
Kram Kram