Kyckling i pestosås med fetaost och oliver
Vaknade upp till ett kyligt Örebro i morse -14 grader, i går var det nog runt nollan så det varierar ju nåt otroligt… kan inte snön få ligga kvar nu ett tag?
Idag tänkte jag tipsa er om den här fantastiska och smakrika kycklingen. Jag gillar när det är mycket smak på maten och den här Kycklingen i pestosås med fetaost och oliver är otroligt god måste jag säga. Kanske kan det bli kvällens middag om du inte redan handlat hem den;)
Kyckling i pestosås med fetaost och oliver, 4 portioner
800g kycklinglårfilé eller bröstfilé
Salt
Vitpeppar
Smör
1 dl röd pesto
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1 klyfta vitlök
150g grekisk fetaost
1 dl urkärnade oliver (jag köper alltid Kung Markattas)
Persilja till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen i lagom stora bitar, jag körde hela lårfiléer men har du bröstfiléer kan du dela dem lite. Salta och peppra och bryn dem i en stekpanna med smör.
Blanda ihop crème fraîche, grädde, pesto och hackad vitlök. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. Toppa med smulad fetaost och oliver. Låt den stå i ugnen ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Toppa med finhackad persilja innan servering och servera med tex ris eller bulgur.
Väldigt enkelt att göra och sååå gott!!
Funkar fint att spara det som blir över till dagen efter och bara sätta in i ugnen igen.
Ha nu en toppendag, jag ska strax ta mig ut i kylan… Lockar inte jättemycket precis när man sitter nerburrad under en filt vid en sprakande kamin.
Kram på er