Pavlova med jordgubbscreme och färska jordgubbar
Det blir många marängkoppar eller om du vill göra vanliga maränger av resten men själva jordgubbscremen som jag gjort räcker till ca 6 st. Så gör mer jordgubbscreme om du ska göra många.
Pavlova med jordgubbscreme och färska jordgubbar
Marängkoppar:
130g äggvita (4st)
75g vatten (3/4 dl)
210g strösocker (2 1/2 dl)
Några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
Knäck ner äggvitorna i en vispbunke, jag använder min Kitchen Aid för det ska vispas länge men det går med elvisp också om du har tålamod.
Koka upp vatten och socker i en kastrull tills den nått temperaturen 121 grader. När termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett hårt fast skum. Häll sedan ner sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet,vispa samtidigt skummet på maxhastighet hela tiden. Sänk sedan vispgastigheten till medelhastighet och vispa konstant tills marängen är kall, tar ca 30 minuter. Droppa i några droppar röd karamellfärg och vispa så allt blandas. När marängen är kall häller du upp den i en spritspåse. Spritsa ut smeten till små ”koppar” (se bild nedan) på en plåt med bakplåtspapper (eller det behövs flera plåtar) och sätt in dem i ugnen ca 1 timma på 100 grader, de ska bli torra men torkar lite på eftervärme också. Du kan göra vanliga maränger också om du inte vill göra så många pavlova.
Jordgubbscreme till ca 6 st:
100g naturell philadelphiaost
1/2 dl florsocker
2 msk jordgubbssylt
1 dl vispgrädde + en nypa bakpulver (kan uteslutas)
Gör så här:
Vispa ihop färskost, florsocker och jordgubbssylt i en bunke. I en annan bunke vispar du vispgrädden hårt, jag brukar tillsätta en nypa bakpulver i grädden så den inte ska bli smörig. Blanda ihop grädden med färskostblandningen och spritsa ut i marängkopparna.
Toppa med lite jordgubbssylt, hackade jordgubbar och chokladhjärtan om du önskar det.
Bilden ovan ser du hur jag först spritsat en botten och sen gör som en liten kopp/skål som går att fylla. Jag använde en rund tyll i spritsen.
Ha nu en riktigt härlig dag, jag ska ut en sväng nu men sen inte så mycket planerat för dagen, skönt!
Kram