Kinabrownie bollar
Kinabrownie bollar, en riktig liten goding och det är precis som det låter, en brownieboll med kinapuffar eller kinasnacks som de kanske heter nu;) Ni vet den där gula påsen med chokladpuffar i. Och sen som pricken över i`t så är den doppad i mjölkchoklad…JAAA en riktig chokladbomb eller chokladdröm kanske är det bästa ordet. Den passar perfekt både som fika eller en liten dessert. Ha den framme en stund innan servering för att få brownien sådär härligt mjuk och god.
Brownie:
200g smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g ljus choklad
Fyllning:
3-4 dl kinapuffar
Topping:
200-300g mjölkchoklad + 2-3 tsk kokosolja
Chokladströssel
Gör så här:
Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ihop kakao, salt, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt blandningen i smöret och tillsätt även socker och ägg. Rör till en jämn smet. Tillsätt hackad ljus choklad och häll ner i en bakplåtspappersklädd form som är ca 30x20cm. Sätt in i ugnen 25-30 minuter på 170 grader. Håll koll på kakan, den ska inte vara rinnig men inte heller helt torr. Alla ugnar är olika och tar olika tid så titta till den extra mot slutet och stick med en sticka. Låt den kallna i kylen.
Lägg brownien i en bunke och rör den mjuk, tillsätt kinapuffar och blanda om. Rulla till lagom stora bollar. Ställ in dem i kylen eller frysen en stund så de kallnar igen. Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt lite kokosolja, kokosoljan gör att chokladen blir lite lösare och enklare att fördela på bollarna. Sätt bollen på en grillpinne och doppa ner i chokladen. Låt rinna av lite och lägg upp på en bricka med bakplåtspapper. Ta ur grillpinnen och täck hålet med lite choklad. Toppa med strössel.
Ställ in i kylen och låt dem stelna.
Kolla på denna…mums, krispiga kinapuffar inuti denna chokladdröm.
Kram Kram