Pepparkaks cookies med russin och vit choklad
Alltså vilken kombo det blev!
Jag är sån som faktiskt tycker det är rätt tråkigt att baka pepparkakor, det tar ju liksom aldrig slut på degen och man får 200 plåtar med pepparkakor som vi typ ändå inte äter. Jag är ju sån som person som hela tiden vill testa nya saker, utveckla det som redan finns. Vet att det är många som gillar det klassiska men dessa måste ni testa om ni vill uppgradera de vanliga klassiska pepparkakorna lite. SÅÅÅ goda. Vet att flera inte gillar russin men då är de bara att utesluta dem;)
Pepparkaks cookies med russin och vit choklad ca 17-20st
100g rumsvarmt smör
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 ägg (25g)
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
2 krm malda nejlikor
2 tsk kakao
1/2 dl russin
100g hackad vit choklad
Gör så här:
Vispa ihop smör, socker och sirap i en bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke och rör om så allt blandas. Vispa ner det i den andra bunken och tillsätt hackad choklad och russin. Rör om tills du får en deg. Forma degen till en tjock korv och lägg in i kylen tills den stelnat, ca 1 timma eller om du gör som mig och har den över natten.
Skär korven i ca 1 cm breda skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem med mellanrum för de flyter ut lite vid gräddningen.
Sätt in i ugnen ca 7-10 minuter på 200 grader, beroende på hur stora kakor du gör. Låt svalna på plåten innan du tar i dem.
Kram Kram