Saffransbullar i långpanna med vitchokladfluff
Då var det dags igen för lite saffran:) För det är ju bara för gott, eller hur? Idag tänkte jag bjuda er på dessa, nämligen mina smarriga saffransbullar i långpanna med vitchokladfluff. Sååå gott!! Nu gjorde jag en liten sats men vill du kan du dubbla den och göra mer. Jag använder en vanlig plåt, eftersom bullarna inte flyter ut behövs inget speciellt mått så länge den inte är alldeles för liten vill säga.
Saffransbullar i långpanna med vitchokladfluff
25g jäst
50 g smör
1 paket saffran 0,5g
2 1/2 dl mjölk (3%)
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/4 tsk salt
Vetemjöl ca 6 dl
Topping:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Vitchokladfluff:
100g vitchoklad
100g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Vitchokladfluff, gör så här:
Smält chokladen och låt den svalna. Blanda ihop med philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden hårt och blanda ihop med det övriga till ett fluff.
Saffransbullar i långpanna, gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölk, saffran och ägg. Blandningen ska bli fingervarm max 37 grader. Rör ner mjölkblandningen i jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och rör om. Tillsätt till sist mjölet, var försiktig med mjölet för om det blir för mycket får du torra bullar. Jag brukar tillsätta så det precis går att peta på degen med lätt mjölade fingrar utan att den klibbar. Sen tillsätter jag mer vid utbaket om det behövs. Ofta står degen till sig lite när den jäser och blir perfekt. Det ska givetvis inte vara bara klet utan det ska bli en deg. Ja ni förstår säkert, prova med lite mjöl i taget. Kör degen i maskin ca 7 minuter eller för hand lite längre. Låt sedan degen jäsa i bunken ca 30 minuter övertäckt av plastfolie eller en handduk.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt så du får en fin deg. Lägg sedan upp degen på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut den så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. Skär sedan degen i fyrkanter så stora som du vill ha dem, ända ner i plåten.
Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna på 225 grader ca 12-15 minuter, jag hade min plåt ungefär i mitten av ugnen. Du känner din ugn bäst då alla fungerar olika så håll koll på bullarna.
Låt bullarna svalna, sära på dem. Dela dem sedan på mitten och fyll med vitchokladfluff.
Sååå gott!!
Kram kram
Carina
Hej
Går det att frysa dem med fluffet?
victoriasprovkök
Tyvärr inte med Fluffet i…