Lyxiga havrebaguetter
Vet inte hur ofta jag säger det med NYBAKAT bröd är väl bara för gott!! Idag vill jag bjuda er på de här underbara godingarna nämligen mina Lyxiga havrebaguetter. Såå fantastiskt goda och fluffiga. Testa du också och ta med ut på en mysig picknick i skogen eller kanske till frukost nu när det är lite extra lång helg.
Lyxiga havrebaguetter ca 15 st
50g färsk jäst
75g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
3 msk strösocker
2 tsk salt
1 ägg
2 dl havregryn
Ca 10 1/2 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, ägg, havregryn och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjöl under knådning. Måttet är ett ungefär, känn dig fram. Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl för då blir brödet lätt torrt. Kör degen i maskin ca 7-10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Forma till ca 15 st avlånga små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skär 4-5 rätt ytliga snitt i varje bröd. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda dem sedan ca 7-10 minuter i ugnen. De ska få en fin färg. Tider är beroende på ugn och storlek så håll koll på dem mot slutet av gräddningen.
Ha en fin dag nu, massa kramar till dig
Följ mig mer än gärna på Instagram om du inte redan gör det HÄR
Elenor
Dessa är så jättegoda och fluffiga och jag vill bara tacka för alla goda brödrecept. Dessa och dina lyxiga tekakor bakas här hemma flera gånger i månaden och idag ska mina föräldrar få en sats av vardera bröd.
Jenny
Fantastiska baguetter! Bästa vi har bakat! Tack för fina recept!
victoriasprovkök
Tack snälla 🥰
Jenny nilsson
Super goda 😍
victoriasprovkök
Så roligt att du gilla dem