Nattjästa frukostfrallor med råg och havre
Godmorgon, solen strålar även idag och det ser ut att bli ännu en fantastisk dag. Så härligt! Idag till frukost blev det sååå himlans goda Nattjästa frukostfrallor med råg och havre. Perfekt att göra degen på kvällen och bara baka ut på morgonen. Bröden blir lite halvsega och supergoda.
Nattjästa frukostfrallor med råg och havre ca 9 st
6 g färsk jäst
4 dl kallt vatten
1/2 dl naturell rapsolja
1 1/2 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 dl havregryn
1 dl finmalt rågmjöl
350g ca 6dl vetemjöl
Gör så här:
På kvällen: Blanda ihop vatten och jäst i en stor bunke och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan sirap, olja, salt, havregryn och rågmjöl. Till sist tillsätter du vetemjöl och rör om till en lite kletig deg.
Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur, täck över med plastfolie.
På morgonen: Sätt ugnen på 275 grader. Vänd ut den lösa degen på ett väl mjölat bakbord, vik ihop degen några gånger med väl mjölade händer. Degen är lös och det ska den vara. Var bara försiktig så går det bra;) Dela sedan degen i ca 9 delar, doppa snittytorna i lite mjöl, forma till en lite rund bulle och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vill du kan du strö över lite mjöl och snitta lätt på ytan på bröden. Degen är fortfarande kladdig så forma försiktigt.
Ställ in en ugnstålig skål med vatten i botten av ugnen. Sänk värmen på ugnen till 225 grader och sätt in bröden.
Sätt in bröden mitt i ugnen ca 15-20 minuter, alla ugnar är olika så håll koll på bröden som ska få en fin yta.
Låt svalna och servera sedan helt underbart goda och nybakade frallor till frukost.
Njut av nybakat;)
Kram kram och följ mig mer än gärna på Instagram HÄR
Lisa Holmgren
Hej! Måste man ha i så mycket sirap? Tänker på min pojkvän som har diabetes. Eller går allt det åt till jästen och jäsningen om du förstår vad ja menar?
victoriasprovkök
Det går bra att minska eller utesluta helt
Louise Andersson
Hej, dina nattjästa frukodtfrallor med råg och havre. Jätte goda och fluffiga. Tack för receptet.
victoriaadmin
Tack
Lena
Hej! Du har skrivit fel på vikten på mjöl 3 dl vetemjöl är nästan 400gram
victoriasprovkök
1 dl vetemjöl väger 60g så det stämmer
Vesna
Hej kan man ha 4 dl rågmjöl och 3 dl vetemjöl
victoriasprovkök
För att få fluffiga bröd behövs en hel del vete. Om du har mer råg än vete blir de mer kompakta. Det blir ett helt annat bröd då. Jag skulle nog ta Max 2 dl råg och resten vete. Men som sagt, vill du använda så mycket råg så blir det ett helt annat bröd. Säkert supergott det också men inte så fluffigt.