Cremefyllda saffranscookies
Det närmar sig med stormsteg och jag är ju som ni vet redan igång med saffransbaket. Idag tänkte jag bjuda er på magiska cookies. Mjuka cookies med saffran och vit choklad som fylls med en krämig fyllning som är helt gudomligt god. Ja, testa du också såklart. Riktigt söta kakor, jag gjorde de i en större variant och delade de på mitten och då fick jag ut 15 kakor. Vill du kan du göra hälften så stora och lägga ihop dem 2 och 2.
Cremefyllda saffranscookies 15 stora kakor
120g smör
150g vit choklad
3 dl strösocker
2 ägg
1/2 gram saffran
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
200g (3 1/3 dl) vetemjöl
1 dl vita chokladknappar (50g)
Fyllning:
150g smör
150g naturell philadelphiaost
1 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och blanda i chokladknapparna, låt smälta och rör om till en slät chokladsmet.
Vispa ihop socker, ägg, saffran, bakpulver och salt med en elvisp i 5 minuter.
Tillsätt den smälta chokladen och rör om försiktigt. Tillsätt sedan vetemjöl och ytterligare 1 dl chokladknappar. Rör om och ställ in i kylen 30 minuter. Forma till runda bollar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Lägg kakorna med stort mellanrum, 2-3 plåtar behövs.
Sätt in en plåt i taget i mitten av ugnen, 175 grader i 10 minuter. Låt svalna helt på plåten.
Gör fyllningen:
Smält smöret och låt det svalna, tillsätt philadelphiaost, socker och vaniljpulver och vispa ihop med en elvisp tills du fått en tjock kräm. Spritsa krämen mellan kakorna. Förvaras i kyl men ställ fram innan servering. Ställ in krämen i kylen en stund om den blir för lös för att spritsa.
HA nu en toppendag, jag ska strax iväg på Yoga och ikväll hem till min fina vän som fyllt år.
Kram