Kycklinggratäng med paprika
Fredag igen och vad passar bättre då än en smarrig Kycklinggratäng med paprika? Som ni säkert redan vet så gillar ju jag enkel mat och där ingår gratänger. Bästa då allt tillagar sig självt i ugnen, nästan i alla fall.
Jag använder mig allt som oftast av kycklinglårfilé i gratänger då det är saftigare och har mer smak än kycklingfié. I detta recept använde jag mig av utbankad kycklingklubba, köpte den färsk på Citygross med skinn på. Superfint kött, dock tog jag bort skinnet i just denna rätt.
Kycklinggratäng med paprika 4 portioner
600-700g kycklinglårfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
6 stora champinjoner
10 cm purjolök
1 tsk sambal oelek
1/2 dl chilisås
1 msk kinesisk soja
3 dl vispgrädde (40%)
2 dl creme fraiche (34%)
1 tsk strösocker
Salt
Vitpeppar
1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen i bitar och bryn i en het stekpanna med smör tills den fått en fin yta.
Lägg över kycklingen i en gratängform.
Dela paprikan och champinjonerna i bitar och strimla purjolöken. Bryn champinjonerna i en stekpanna med smör tills du fått ur en del del vätska. Tillsätt därefter paprika och purjolök. Bryn en liten stund. Häll över i formen med kycklingen.
Vispa ihop, grädde, Creme fraiche, sambal oelek, chilisås, soja, socker, salt och vitpapper i en bunke. Häll över kycklingen och toppa med lite riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
Servera med ris;)
Ha nu en riktigt härlig Fredag.
Kram från mig
Alexandra
Supergod! Det ända var att jag trodde den skulle bli mer krämig.. min blev rinnig..
Kanske ska utesluta grädden och ta mer creme fraiche istället..
Eller vad hade du gjort??
victoriasprovkök
Åh så kul, vill du kan du alltid reda av den med lite vetemjöl. Rör ut kanske 1 msk vetemjöl i lite vatten och rör ner i blandningen med grädde.