Krämig citronglass
Alltså HALLELUJA, den ser inte mycket ut för världen men oj så god den är. Här har ni en Krämig citronglass som bara är så god. Med ett fåtal ingredienser kan du enkelt skapa denna goding och ingen glassmaskin behöver du heller. Perfekt som dessert och det räcker med nån kula för den är ganska mäktig då den innehåller äkta grädde. Jag gjorde min glass i små glasburkar, det blir 4 glasburkar på 350 ml styck av detta recept och varje glasburk räcker till 2 personer ungefär. Burkarna kommer från Dollar Store men finns lite varstans. Du kan givetvis frysa in i en större form men mindre formar är smidigt om du inte vill servera allt på en gång. Då kan du tina upp en burk i taget.
Krämig citronglass 8 portioner
5 dl vispgrädde 40%
1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
1 1/2 dl lemoncurd
2 msk citronjuice
Topping:
Lemoncurd utblandat med lite vatten
Hallon
Lite maräng
Gör så här:
Vispa grädden fluffigt i en bunke. I en annan bunke vispar du ihop kondenserad mjölk, lemoncurd och citronjuice. Blanda sedan ner det i grädden och vispa försiktigt slätt. Häll upp i burkar och ställ in i frysen, gärna över natten men minst 7-8 timmar beroende på storkel på formen. Ta fram glassen ca 15-20 minuter innan servering så får du en härligt god och krämig glass.
Alltså drömmigt god, men som sagt en kula räcker för den är både mättande och söt:)
Ha nu en strålande dag, massa kramar och DU gör glassen redan idag, perfekt att bara plocka fram ur frysen sen.
Eva Rickberg
Kan man inte använda mellangrädde i glassen så den inte blir så fet? Eva