Saffranskaka med krämig vit chokladkräm
Alltså ren magi, sååå galet gott! Perfekt till glöggminglet om det nu blir nåt i år, utomhus kanske? Eller till fika nu i adventstider, eller varför inte på självaste julafton. Men lova att testa nu på direkten, sååå sjukt gott! Du kan liksom göra en sats till sen när den första är slut.
Saffranskaka med krämig vit chokladkräm ca 20-24 bitar
200 g smör
0,5g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 dl (240g ) vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vit chokladkräm:
100g naturell philadelphiaost
50g smör
100g vit choklad, jag använder chokladknappar
1/4 dl strösocker
Topping:
1 pepparkaka
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form som är ca 20×30 cm.
Stöt saffran och en matsked strösocker i en mortel. Häll ner det i smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt med en elvisp. Tillsätt saffransmjölken och rör om. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke och tillsätt i smeten. Rör om försiktigt så allt blandas väl.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter. Kolla med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr. Låt svalna. Gör den vita chokladkrämen:
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt chokladknapparna eller hackad vit choklad. Låt smälta och häll över i en annan bunke, tillsätt philadelphiaost och socker, vispa med en elvisp någon minut tills krämen tjocknat.
Dela kakan i mindre bitar och spritsa på den vita chokladkrämen. Toppa med lite mortlad eller krossad pepparkaka.
Servera och njut!
Den här galet goda och krämiga vita chokladkrämen är så god och passar prima med saffran.
Hoppas nu du får en fin kväll, massa kramar till dig, ta hand om dig och njut av den sista kvällen i november. I morgon är det redan december månad.
Följ mig mer än gärna på Instagram om du inte redan gör det Victorias_provkok eller Facebook
Veckans blogg - Victorias provkök - Robbans bästa
[…] Saffranskaka med vit chokladkräm […]