Himmelska Ostscones
Frukost en söndag och det blev galet goda Himmelska Ostscones… Kan det bli bättre, dessa scones är helt otroliga med eller utan ost. Precis som när vi var i England och åt scones. Har du varit längs kusten i England? Då vet du vad jag talar om, så otroligt vackert och att sedan få njuta av nybakade scones vid ett stort slott på en kulle vid havet. Alltså det glömmer man aldrig och jag lovar att smaken av deras scones sitter kvar fast det var några år sedan nu.
Vi kan kanske inte få utsikten här hemma i Sverige men vi kan i alla fall få njuta av nybakade scones. Så testa dessa, som sagt, riktigt goda med ost.
Himmelska Ostscones
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
60g rumsvarmt smör
3 tsk strösocker
1 1/2 msk uppvispat ägg
1 dl mjölk 3%
1/2 dl vispgrädde
Topping:
Uppvispat ägg
1 1/2 dl grovit riven ost
Till servering:
Cream cheese eller smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop smör och strösocker i en bunke och vispa ner uppvispat ägg (ägget som blir över använder du till topping). Tillsätt sedan mjölk och vispgrädde, lite i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vispa ner det i den andra bunken, vispa tills du får en smidig deg, degen är lite kladdig. Lägg upp degen på ett väl mjölat bakbord och kavla ut tills du får en ca 2 cm tjock platta. Tryck ut rundlar som är ca 5-6 cm med tex ett glas. Lägg sconsen på en plåt med bakplåtspapper, pensla över uppvispat ägg, toppa med riven ost, jag använde prästost och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna något, dela sconsen och toppa med valfria tillbehör, tex bara smör eller creme cheese, Himmelskt gott!
Degen blir smidig och mjuk och lätt att arbeta med.
När du trycker ut dina scones får du alla lika stora och de blir helt perfekta.
Toppa med uppvispat ägg och riven ost… så himla gott!
Hoppas på att du får en fantastisk dag, ses snart med något nytt gott!
Kram Kram
Följ mig mer än gärna på Instagram victorias_provkok eller på Facebook HÄR