Grekisk lax med tomatsås
Det kan knappast bli godare och enklare än den här laxen:) Jag älskar mat med en bas av tomat och tillsammans med fetaost blir det magiskt gott! Den här är dessutom så enkel att det inte kan bli enklare att tillaga.
Så vill du laga en smakrik rätt som du med fördel serverar tillsammans med pasta, testa denna.
Grekisk lax med tomatsås
4 portionsbitar färsk lax utan skinn
Salt
Vitpeppar
1 burk (400g) Tomatpasta sås (Classic)
1 dl vispgrädde
100g god fetaost
1 hand kalamataoliver utan kärnor (jag köper fontana ekologiska, de är goda)
Färsk timjan efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär laxen i portionsbitar, vill du ha fler än 4 så ta det:) Ta bort skinnet från laxen. Krydda laxen med salt och lite vitpeppar.
Häll tomatpasta såsen i en ugnsform. Tomatpasta sås brukar finnas i hyllan där du köper tex spagetti, det är en färdig blandning, så smidigt, finns i olika smaker men jag använde en ”Classic”.
Tillsätt grädde i formen och rör om så det blandas väl. Smula sedan över fetaost, lägg i oliver och laxen. Strö över färsk timjan.
Sen är det bara in i ugnen med formen ca 20 minuter. Laxen ska vara klar rakt igenom det tar lite olika tid beroende på hur stora laxbitar du har samt ugn. Men håll koll på laxen.
Servera med tex en god pasta, kanske en färsk goding.
ENKEL LYX:)
Bilden ovan, så såg den ut innan den sattes in i ugnen. Du kan själv variera antalet laxbitar utefter hur många som ska äta. Om någon inte gillar lax så är såsen gudomligt god även utan lax.
Alltså sååå gott!
Nu tänkte jag ta en liten fredagsrunda och springa lite innan jobbdagen drar igång på riktigt:)
Kram på dig
Och du, följ mig gärna på Instagram Victorias_provkok och Facebook :):) Om du inte redan gör det…