Overnight oats med jordnötssmör och banan
Godmorgon höll jag på att säga:) När inlägget publiceras så är det ju faktiskt kväll men jag vill tipsa er om en perfekt frukost om du har lite ont om tid på morgonen, allt görs klart på kvällen och sen kan du bara plocka med dig din burk med frukost på morgonen. Perfekt, eller om du hellre äter den hemma så går ju det också bra såklart…
Basen är som det låter, havregryn, denna är sötad med både banan och lite honung men smaka av, du kan utesluta honung om du inte vill ha den så söt eller om du har väldigt mogna och söta bananer.
Idag har det varit fullt ös med jobb här hemma, Nerikes allehanda, tidningen som vi har i Örebro har varit här på förmiddagen och sen har jag jobbat med recept hela dagen förutom en promenad:) Roligt men fullt upp!
Overnight oats med jordnötssmör och banan 2 stora portioner
1 stor mogen banan
4 msk jordnötssmör
4 dl valfri mjölk
1- 1 1/2 msk flytande honung
4 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 1/2 tsk kanel
Gör så här:
Mosa bananen fint i en bunke, tillsätt övriga ingredienser och rör om ordentligt så allt blandas väl. Fördela i 2 burkar och låt stå över natten i kylen. Jag toppade mina med lite extra banan, jordnötssmör, chiafrön och mandel. Det kan du göra på morgonen om du har tid, annars på kvällen.
Sen är det bara att mumsa på:) Och mätt blir man vill jag lova…
Hoppas du får en fin kväll, kram