Saffrans krabbelurer
Som ni redan vet så älskar jag att vara ute i skogen och baka och laga mat. Det är så himla mysigt och galet gott!! Idag vill jag tipsa dig om dessa fantastiskt goda och enkla godingar, Saffrans krabbelurer… Helt magiska! Så mysigt att gå till skogen och fika, passa på att lyxa till dagarna nu innan jul lite extra. Kanske kan dölja sig under en lucka i adventskalendern för kom ihåg att det är sånna här upplevelser som man kommer ihåg.
Fira andra advent ute i naturen och bjud in någon du tycker om:) Jag lovar att det uppskattas av alla.
Saffrans krabbelurer ca 20 st
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 gram saffran
Gör så här:
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Rör sedan ner mjölken som du blandat med saffran. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner det. Rör försiktigt tills det inte är några mjölklumpar kvar.
Grädde krabbelurerna på en muurikka eller stekhäll som du har över elden. Funkar också bra i en stekpanna inomhus om så önskas men det är ju såklart så mycket mysigare att grilla dem ute tycker jag. Har du ingen stekhäll så funkar en gjutjärns stekpanna över elden också. Se bara till att inte ha några detaljer på pannan som kan ta eld eller bli förstörda. Smöra in murrikkan och klicka ut små kluttar med smet, vänta med att vända dem tills de börjat bubbla upp lite och de fått en fin yta.
Doppa de nygrillade krabbelurerna i strösocker. Servera dem helt nygräddade då är de som allra godast. Vi tog med oss varm choklad och det var helt magiskt gott vill jag lova.
Kom ihåg att alltid ta med vatten ut i skogen så du kan släcka elden efter dig.
Ha nu en riktigt fin dag, 2a december, ingen snö i Örebro än trots att kylan varit minst en vecka nu. Väntar så på snön nu så skidorna får plockas fram snart. Ska ta mig en liten springrunda nu på morgonen tänkte jag:)
Kram Kram
Följ mig på Instagram Victorias_provkok