Avokadomousse med tomatsalsa och scampi
Servera den som en liten aptitretare i små miniglas så får du 6 stycken eller som förrätt i lite större glas så blir det 2:) Så otroligt goda, en avokadomousse med en topping av tomatsalsa och scampi. Testa du också. Perfekt att lyxa till middagen med en liten aptitretare innan och väldigt fint att servera också.
Avokadomousse med tomatsalsa och scampi, 6 små aptitretare
Marinerade scampi:
6 scampi utan skal (Råa, frysta, gråa du vet:)
2 msk naturell rapsolja
1 klyfta vitlök
Salt
1 msk sweet chilisås
1 knivsudd sambal oelek (kan uteslutas)
Tomatsalsa:
4 mindre tomater eller en normalstor tomat
2 msk färsk hackad persilja
10 blad basilika
1/2 tsk socker
3/4 msk färskpressad limesaft
Salt
Svartpeppar
Avokadomousse:
1 mogen stor avokado
50 g naturell färskost
3/4 msk färskpressad limesaft
Svartpeppar
1/2 krm salt
Gör så här:
Marinerade scampi:
Börja med att marinera dina scampi, tina upp de och blanda ihop allt till marinaden. Har du inte allt hemma så går det fint att marinera i bara rapsolja, salt och vitlök också. Låt marinera 30 minuter eller mer. Stek sedan räkorna tillsammans med marinaden i en stekpanna eller grilla de på spett om grillen är igång. Räkorna kan serveras både ljumna eller kalla.
Tomatsalsa:
Hacka tomaterna fint och lägg i en skål, hacka persilja och basilika och blanda ner. Tillsätt sedan socker, limejuice, salt och svartpeppar efter smak. Låt dra en stund.
Avokadomousse:
Lägg avokado och färskost i en bunke och mixa slätt med en stavmixer, smaka av med limesaft, salt och peppar.
Fördela i glas innan servering, börja med avokadomousse och toppa med tomatsalsa och en scampi i varje glas. Vad det gäller tomatsalsan så försök att inte få med så mycket av själva vätskan.
Hoppas du ska gilla:):)
Hoppas du får en fin lördag, här öser regnet ner så blir nog en dag med lite fix här hemma skulle jag tro.
Kram