Torskgratäng med räkor
Fisk och skaldjur är en solklar favorit hos mig, det går att variera i det oändliga och med enkla medel kan man få en så himla god rätt. Igår gjorde jag den här supergoda Torskgratängen med räkor, serverade med kokt potatis, enkelt och så gott! Jag använde mig av handskalade stora räkor på burk och i själva såsen har jag använt mig av spadet i räkburken. Det ger en god smak på såsen.
Torskgratäng med räkor
700g färsk torskfilé
25g smör
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl räkspad från burken med handskalade räkor
2 dl vispgrädde
1 msk hackad dill
Salt
Vitpeppar
Topping:
200g handskalade räkor på burk
Färsk dill
Citron
Gör så här:
Dela torskfilén i stora delar, har du små filéer så kan du rulla ihop de. Lägg torsken i en ugnsform.
I en kastrull smälter du smör och rör sedan ner vetemjöl. Tillsätt räkspad och vispa ordentligt, tillsätt sedan vispgrädde, vispa och låt såsen tjockna något. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över fisken och sätt in formen i ugnen ca 10-15 minuter på 225 grader. Ta ut formen och lägg på räkorna, sätt in ytterligare några minuter, räkorna ska bara bli varma, ha inte inne de för länge så de blir sega.
Ta ut formen ur ugnen och toppa med hackad färsk dill innan servering och kanske någon citronskiva för syns skull mest:)
Jag serverade med kokt färskpotatis.
Smaklig måltid:)
Idag tänkte jag ta mig till skogen och fota lite bilder. Ser ut att även denna dag bli både varmt och soligt så håller tummarna. Har även gjort ett nattjäst bröd som strax ska in i ugnen.
Hoppas att du får en riktigt fin onsdag, massa kramar