Fiskgratäng med lax, räkor och dillsås
Men hur gott kan det vara? I all sin enkelhet, en helt vanlig fiskgratäng liksom med lax, räkor och dillsås. Galet gott!
Ni var många som önskade recept så idag var jag snabb med att få ut det här på bloggen:) Kanske kan få bli lunch eller middag någon av dagarna i veckan? Det tycker jag i alla fall:)
Fiskgratäng med lax, räkor och dillsås 4 portioner
600g färsk laxfilé (kan bytas mot vit fisk också såklart)
Salt
Vitpeppar
2 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1/2 tsk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2-3 msk färsk finhackad dill
Ca 1 msk vetemjöl som blandas ut i lite vatten till redning på såsen
1 kg potatis
Mjölk
Grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
Topping:
Ca 400g räkor med skal
Färsk dill
Gör så här:
Skala och koka potatisen till moset, moset kan du göra som du själv önskar men jag brukat blanda i vispgrädde, mjölk och smör. Salta och peppra sen i med en äggula.
Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt buljong, vispa så allt blandar sig. Tillsätt lite dijonsenap, grädde och dill. Red av såsen med lite mjöl blandat i vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg laxen i en form, salta laxen och spritsa ut moset runt om. Häll såsen på laxen och sätt in i ugnen ca 20-25 minuter på 225 grader.
225 garder ca 20-25 minuter.
Toppa med räkor och lite extra dill och den är redo att serveras.
MUMS
Hoppas du får en fin kväll