Chiapudding med banana icecream
Nyttigt och galet gott! En mättande frukost som känns som en dessert, precis vad jag önskar mig en helg eller ledig dag:) Halva frukosten är klar på morgonen det enda du behöver göra är att mixa ihop en glass men det kan det verkligen vara värt. Och har du inga mogna bananer hemma så kan du enkelt skiva upp de, steka i smör i en stekpanna och lägga in i frysen till morgonen därpå. Stekta bananer blir supersöta och goda.
Chiapudding med banana icecream, 2 portioner
3 1/2 msk chiafrön
1 msk vaniljsocker
2 dl valfri mjölk
Banana Icecream:
2 mogna bananer frysta i skivor
1 msk jordnötssmör
1/2 msk kakao
Ev lite mjölk
Topping:
Hackade nötter
Bär
Mynta
Gör så här:
På kvällen:
Blanda ihop alla ingredienserna till chiapuddingen i en bunke, vispa lätt och låt stå och dra 15 minuter. Vispa eller rör om igen och häll upp i glas eller små burkar. Ställ in i kylen över natten.
På morgonen:
Mixa ihop frusen banan med jordnötssmör och kakao, behövs lite vätska för att kunna mixa så tillsätt tex lite mjölk. Mixa tills du får en krämig och fin glass.
Toppa chiapuddingen med bananglass och lite nötter och bär, för syns skull lite mynta:)