Havrefrutti
Ja, jag har fått dille på gröt i burk:) Efter att jag lade ut min förra så fick jag tips av en läsare att göra den som en risifrutti med smak av vanilj och jag var ju bara tvungen att testa att göra en Havrefrutti som jag kallar det nu. Det perfekta mellanmålet eller frukosten som bara plockas fram ur kylen. Inte som overnight oats då denna gröt är kokt och faktiskt sååå mycket godare tycker jag. Ställ in ett gäng i kylen så har hela familjen mellanmål eller frukost som är supergott, enkelt att ta med och äta eller njuta av hemma. Toppa med valfri sylt eller bär.
Havrefrutti 2 portioner
1 1/2 dl havregryn
3 dl mjölk (alternativt 2 1/2 dl mjölk och 1/2 dl vispgrädde för ännu krämigare)
några nypor salt
1 msk vaniljsocker
Topping:
Sylt
Färska bär
Gör så här:
Koka upp havregryn, mjölk, och salt i en kastrull tills det blivit en lös gröt. Tillsätt vaniljsocker och rör om. Lägg upp i burkar med plats för topping kvar. Ställ in i kylen över natten eller några timmar tills de kallnat. Toppa med valfri god sylt, jag hade jordgubbssylt och färska bär.
Hoppas du haft en superfin dag och testar du vore det så kul att veta vad du tycker:)
Blir så glad av alla era fina mejl och kommentarer 🙂
Kram
Nina
Mums! Ska prova. Nu har jag fått nån noja på allt med havregryn. Prova att blanda valios 4% naturell youghurt med tunna havregryn (Saltå kvarn har). Toppa med frukt och ev lite sylt. Mums!
Negr
Havrefrutti fanns ju på riktigt förut! Godaste fruttin jag ätit
victoriasprovkök
Åh fanns det 😂❤️