Räkburgare
Vilken lördag vi fick, strålande sol hela eftermiddag/kväll och vi tog oss en runda på Vättern. Så himla härligt! Igår var det fullt ös med frukost på stan med några bloggkollegor och sen intervju med en tidning inför mitt boksläpp. Så roligt det också och väldigt spännande. Alltså snart släpps den!
Idag vill jag tipsa dig om den här supergoda burgaren med räkor, helt enkelt en räkburgare. Snabbt och enkelt och så galet gott!
Räkburgare 4 st
4 hamburgerbröd
400g råa scampi / jätteräkor
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
Salt
1/2 tsk paprikapulver
2 msk sweet chilisås
1/2 tsk sriracha sås
1/2 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
Salt
Vitpeppar
Fyllning:
Avokado
Sallad
Grovt riven morot
Grovt riven gurka
Rödlök
Färsk dill
Gör så här:
Dela hamburgerbröden och bryn snittytan i en stekpanna tills det fått fin färg.
Hacka schalottenlöken och bryn den i lite naturell olja tillsammans med räkorna i en stekpanna. Krydda med salt och paprikapulver. Mot slutet kan du tillsätta lite riven vitlök. Bryn tills räkorna/scampin blivit rosa. Ställ åt sidan.
Blanda ihop sweet chilisås, sriracha sås, majonnäs (jag brukar göra egen annars väljer du en god som du gillar), citronsaft, salt och lite vitpeppar. Blanda sedan ner de ljumna räkorna och rör runt så allt blandas.
Fyll bröden med avokado, sallad, riven morot, gurka, rödlök och räkor. NJUT!
Hoppas du får en superfin helg och får njuta av lite sol du också. I morgon är det dop som gäller för min del, alltså jag ska iväg på dop:) Ska bli kul!
Kram Kram och hoppas du kommer gilla dessa godingar.