Crème brûlée i mini krustader
Men alltså hur gott!!!
Crème brûlée i mini krustader, att jag inte tänkt på det tidigare. Så himla söta och perfekta att servera som en liten sötsak efter middagen. Med betoning på liten, men den är naggande god och det behövs faktiskt inte en stor dessert. Det är det lilla söta man vill åt ju. Och visst, är de små får man ta två:)
Perfekta att frysa in dessutom och de tinas upp på ett kick:) Låt de inte stå för länge i rumstemperatur bara för du mjuknar skalen. I frysen håller de sig bra.
Crème brûlée i mini krustader, ca 25-30 st
25-30 st små mini krustader
2 1/2 dl vispgrädde
3 äggulor
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller alternativt ca 1/2 krm vaniljpulver
Topping:
Strösocker
Brännare behövs
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader över och undervärme.
Värm upp grädden i en kastrull tills den är ljummen.
Vispa ihop ägg och socker för hand tills sockret ”smält”. Tillsätt den ljumna grädden och rör om. Tillsätt även vanilj.
Häll smeten i krustadskalen, nästan ända upp och sätt in i ugnen på direkten, låte den inte stå och vänta. Grädda ca 15-20 minuter tills blandningen stannat. Håll koll, alla ugnar är olika. Ta ut ur ugnen ställ in i frysen och låt de kallna. Toppa med socker så det blir ett tunt lager och bränn med brännare. Toppa med ett tunt lager till och bränn igen tills det blir en hård sockerskorpa ovanpå som fått en fin gyllene färg. Försök att inte bränna för mycket på kanterna, lite går bra men de kan lätt ta eld:)
Mumsa på direkten eller förvara de i frysen tills servering, Låt de tina lite innan bara, goda lite lätt frusna också:)
Hoppas du får en superfin helg, kram kram