Krämig pastasås med lök och entrecote
Men alltså den här pastasåsen blev en riktig gourmetmiddag i all hast. Så himlans enkel att göra med ett fåtal ingredienser. Vi kom hem från sjön och jag skulle bara slänga ihop en snabb pastasås och så vips blev den så jäkla god! Denna bara måste du prova att göra. Receptet är för 2 portioner men öka bara på mängden om du gör till fler, behöver inte vara exakta mängder.
Krämig pastasås med lök och entrecote 2 portioner
250g entrecote
1 stor gul lök eller 2 mindre
1 stor klyfta vitlök
Smör
Svartpeppar
Salt
3-4 dl vispgrädde
Topping:
Parmesanost
Gör så här:
Skiva köttet i tunnare skivor och dela de så de blir lagom stora. Salta köttet.
Skiva löken tunt och dela på mitten så det blir halvmånar.
Hacka vitlöken fint.
Bryn löken med smör i en stekpanna på medelvärme en stund tills den mjuknat och blivit genomskinlig. Tillsätt vitlöken och bryn en kort stund till.
Tillsätt lite mer smör i stekpannan och tillsätt köttet.
Bryn tillsammans med löken, du kan nu höja värmen lite så köttet får yta men bränn inte löken. Du kan ta ur löken en stund om du önskar det men tillsätt sen mot slutet av stekningen i såfall.
När köttet fått lite yta så peppra lite, tillsätt sedan vispgrädde, du kan börja med ca 3 dl. Låt puttra ihop tills såsen tjocknat. Tillsätt eventuellt mer grädde efter hand.
När såsen kokat ihop och tjocknat kan du smaka av såsen med ev mer salt och peppar.
Servera tillsammans med pasta
Såååå galet gott, jag serverade tillsammans med hemmagjord pasta, älskar det!!
Kram på dig och tack fina för att du kikar in här, det betyder så himla mycket!