Snabbgrillad äppelpaj i glas
Vilket sommarväder vi har nu såhär i september, helt galet! 25 grader och sol flera dagar på raken, helt min melodi! Vi har grillat, njutit av värmen och varit ute i skärgården med båten. Bland annat belv det den här supergoda och enkla äppelpajen som du gör i en stekpanna. Passar perfekt att göra på eftervärmen när du grillat men funkar lika bra på spisen inne. Snabbt, enkelt och såå gott, så testa.
Snabbgrillad äppelpaj i glas 2-3 portioner
4-6 äpplen beroende på storlek
3-4 msk smör (jag använde denna gång flytande smör och raps och det funkade bra också)
1 1/2 dl havregryn (jag hade fiberhavregryn, me vanliga går bra också)
3/4 msk kanel
1/2 dl strösocker
Topping:
Vaniljsås
Gör så här:
Dela äpplena i små båtar, ta bort kärnorna men ha gärna skalet kvar.
Blanda ihop havregryn, kanel och socker i en lite skål.
Lägg äpplen och smör i en stekpanna och stek på grillen eller spisen tills äpplena mjuknat. Det ska vara rikligt med smör. När äppelbitarna stekt klart ska det vara mycket smör i pannan kvar, annars kan du tillsätta mer.
Häll över havreblandningen och rör om försiktigt.
Låt det steka en stund till. Havregrynen ska täckas i smör så tillsätt mer om det är torrt.
Jag hade inte så mycket värme kvar på grillen så jag lät stekpannan stå kvar men håll koll ibland så att det inte blir bränt. Använd locket på grillen.
Lägg upp i glas och toppa med vaniljsås.
En smarrig äppelpaj på bara några minuter, perfekt att ta med på utflykten också.
Här nedan kan du kolla in en lite kort video på Youtube hur jag gör:)
Hoppas att du får en fin dag och också kan få njuta av värmen. Kram