Krustader med vispad brie och rostade saffransnötter
Det närmar sig jul och jag klurar på vad som ska serveras:) Jag väljer ut det jag/vi tycker är godast och lägger till några små smarriga nya inslag såklart. Dessa kommer finnas med hos oss i jul, supergoda och enkla små krustader som passar såväl till julbordet/glöggminglet eller varför inte till nyår som liten plockis. Kan förberedas och bara sättas ihop innan servering. De bör inte stå i krustaderna allt för länge då de mjuknar. Men som sagt, vispa osten, rosta nötterna och gör honungen så är allt klart kan man säga.
Krustader med vispad brie och rostade saffransnötter
15 mini krustader
225 g brieost
3 msk naturell färskost
3/4 dl valfria nötter jag använde mandlar och pekannötter
1/2 dl mjuk honung
1/4 g saffran
Topping:
Rostade nötter
Saffranshonung
Flingsalt
Blåbär
Gör så här:
Börja med att göra din saffranshonung, denna kommer du använda både till de rostade nötterna och som topping. Lägg honungen i en liten kastrull och låt den bli varm, ta av från värmen, tillsätt saffran och rör om.
Hacka nötterna och rosta i en torr stekpanna lite lätt, nötterna ska börja dofta gott men låt de inte bli brända. Tillsätt sedan ca 2 msk av saffranshonungen och rör om. Rosta ytterligare lite och lägg upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Skär bort kanterna ”skalet” på brieosten och lägg ner i en bunke. Tillsätt färskost och mixa slätt med en stavmixer. Lägg osten i en spritspåse och spritsa ut i krustaderna.
Toppa med rostade nötter, lite saffranshonung och flingsalt, jag toppade med ett litet blåbär också.
Sen är det bara att servera och njuta!
Hoppas du får en fin dag och får njuta av dagarna innan jul. Jag har verkligen tagit jullov och skrotar mest rundt på dagarna, sååå skönt!
Kram