Pepparkakssnittar med mörk choklad
Jag lyckades med att göra den bästa pepparkaksdegen häromdagen och då vill man ju sätta fart på en gång med att prova den. Jag bakar inte så mycket ”vanliga” klassiska pepparkakor där man kavlar och stansar ut pepparkakor utan gör gärna lite andra varianter som dessa. De här Pepparkakssnittarna med mörk choklad blev helt galet goda och väldigt enkla att göra. Du bestämmer såklart själv hur mycket deg du vill göra av men jag gillar nybakat och gör hellre små satser så degen klarar sig fint i kylen flera veckor.
Av min lilla sats blev det 8 snittar och dessa gick åt på ett kick.
Pepparkakssnittar med mörk choklad 8 st
200 g pepparkaksdeg
90 g mörk hackad choklad
Någon nypa flingsalt
Gör så här:
Låt pepparkaksdegen mjukna i rumstemperatur några timmar innan den används.
Knåda in den hackade chokladen i pepparkaksdegen, forma till en ”korv” , lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den lätt, se bild nedan. Strö över lite flingsalt och sätt in i ugnen på 175 grader över och undervärme. Jag gräddade mina mitt i ugnen ca 11-12 minuter men håll koll, alla ugnar är olika. Kakorna ska få fin färg och liksom fluffa upp lite.
Ta ut ur ugnen och skär på direkten snittar medans kakan är varm. Låt svalna innan servering men chokladen får gärna vara sådär härligt mjuk.
Lycka till och njut av en nybakad kaka till fikat!