Mangochiapudding med rostad kokos
Torsdag idag och jag jobbar hemma med mitt egna företag. Så skönt att kunna bestämma själv över hur dagen ska spenderas. Startade med en brunch för att lyxa till dagen lite extra. Det blev nybakat bröd, äggröra, bacon, sallad, yoghurt med nygjord granola, färskpressad apelsinjuice och denna Mangochiapudding med rostad kokos. Så galet gott!!
Att lyxa till det lite extra på dagarna gör så himla mycket tycker jag och min Mangochiapudding med rostad kokos blev så underbar. Inte nog med att den är god/nyttig och innehåller massa bra saker för kroppen så är den ju otroligt fin att servera. Eller vad säger du?
Allt kan dessutom förberedas innan och bara monteras ihop vid servering.
Mangochiapudding med rostad kokos, ca mindre 4 portioner
2 dl kokosmjölk
1 dl mjölk
3 msk chiafrön
1 tsk vaniljsocker
140g mango + mangobitar till toppingen
3/4 dl kokos, rostad
Gör så här:
Blanda ihop kokosmjölk, mjölk, chiafrön och vaniljsocker i en burk med lock. Rör om skaka. Låt vila i rumstemperatur ca 15 minuter och skaka/rör om i burken igen. Ställ in i kylen över natten eller minst 1 timma.
Mixa ca 140 g mango till en slät sås, jag använde mig av fryst mango och lät den tina i kylen över natten.
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den fått en lätt gyllene färg. Var försiktig så att den inte blir bränd.
På morgonen eller när det nu är dags att servera så ta fram burken med chiapuddingen från kylen, kolla in konsistensen, jag blandade ner ytterst lite mjölk till då jag önskade den något krämigare och lösare.
Fördela ut mangopurén i glas, lägg sedan på chiapuddingen, toppa med mango och sedan rostad kokos.
Njut av en supergod frukostdessert.
Ha en fin dag, kram kram till dig