
Pistagepannacotta med choklad
Såååå gott så gott! Pistagepannacotta med choklad, toppad med lite flingsalt och pistagenötter. Jag älskar ju nötter i alla dess slag och choklad lika så. Denna dessert är både enkel och supergod och visst blir den läcker också i fina glas?
Jag gjorde både stora och små men helt ärligt så tycker jag desserter ska serveras i en mindre variant. Så av detta recept så blir det i alla fall 6 stycken mindre desserter, vill du göra stora blir det hälften.
Lycka till!

Pistagepannacotta med choklad 6 små
1 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 msk pistagesmör (mitt var 100 % pistagenötter)
Topping:
75g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
Garnering:
Pistagenötter
Flingsalt
Lite citronmeliss (från trädgården nu i februari helt galet)
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt de mjukna ca 5 minuter.
Värm upp grädde i en kastrull, tillsätt socker och pistagesmör. Rör om tills allt blandats.
Lägg ner de mjuka gelatinbladen och rör om tills allt blandats. Jag tillsatte några droppar grön karamellfärg för syns skull men det behövs inte.
Häll upp i små glas och ställ in i kylen att stelna några timmar.
Toppingen: Hacka chokladen fint och värm upp grädden. Blanda ihop choklad och grädde och låt chokladen smälta under omrörning. Du ska inte ha den på värme nu utan chokladen smälter av den varma grädden. Låt svalna något och bred ut ett tunt lager ovanpå pannacottan.
Toppas med lite flingsalt, det är alltid gott ihop med choklad och sedan lite pistagenötter.

Kram och hoppas du gillar:)