
Pestolax med mozzarella
Jag vill ju som ni vet att mat ska vara enkelt och galet gott!! Inte för mycket konstigheter, bra råvaror och lätt att göra för alla. Här har ni en supergod lax som i stort sett sköter sig själv. Bara toppa och in i ugnen. Jag serverade den med massa goda kokta grönsaker och taaadaaa, middagen fixad på ett kick.
Peston fick jag tips från min frisör att köpa och det är en burk med färsk pesto från Lidl deras egna märke Chef Select, en plastburk som ligger i kyla. Supergod. Mozzarellan körde jag på en boll, brukar köpa från Zeta eller annat märke.
Så testa nu, laxen köpte jag färsk från fiskdisken, tycker det är stor skillnad mot den vakuumpackade även om jag köper den också ibland.

Pestolax med mozzarella
4 bitar lax
4 msk god pesto
1 mozzarellaboll /2 skivor per laxfilé
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Ta bort skinnet från laxen och lägg upp den i en ugnsform, salta och peppra. Bred över 1 msk pesto på varje laxfié, jag hade en färsk pesto från Lidls egna märke, supergod. Lägg på 2 skivor mozzarella på varje filé om du vill så kan du lägga lite extra pesto ovanpå mozzarellan eller så lägger du på lite vid servering, mest för utseendet.
Sätt in i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är ca 52-54 grader, ca 15 minuter men det beror på filéns storlek.
Tag ut laxen ur ugnen och servera med massa härliga grönsaker, vi körde på kokta grönsaker så som morot, haricot verts, broccoli och blomkål. Sååå gott och enkelt.




Så gott!!
Hoppas du får en fin dag, jag ska snart åka iväg och hämta lite ved och sedan vet jag inte vad dagen bjuder på mer än pizza i eftermiddag:)
KRAM