37 Comments

  1. Anonym

    hej! pfff! man är ju inte intresserad av att andra köper sesamkor ibland eller hur? snälla, vad man vill veta är hur dom blev!! det finns hundratals såna recept men ingen talar om hur dessa recept är, bara stackars mnännsiskor som provar och blir besvikna.för det är faktiskt så att många gånger så sockrar sig sockret när man rör i det och då blir inte kakorna hårda utan smuliga och helt förstörda eller kladdiga som aldrig vill torka,såna recept är ju inte ens värda att lägga upp, man lurar ju folk….men jag ska ge dig en chans och prova ditt recept, blir det fel så lär du få höra från mig igen.,,tills dess tack så länge

    • Tack för din kommentar… Jag har ju inte tvingat någon att testa direkt och allas blir ju olika. Mina blev i alla fall supergoda och bra!!! Inte lika stenhårda som de man köper I affären men de är färska och har inte legat i en hylla 12 månader.
      Hoppas du blir nöjd!

  2. Öhm…anonym, vilken underlig kommentar? varför tänker du inte bara sånna där saker istället? Hon har ju lagt upp bild OCH skrivt att de blev goda, vad mer ska hon skriva?? Näe…underlig kommentar bara, tycker jag. Underlig och onödig.
    Jag själv måste bara testa det här så snart jag kan, jag älskar sesamkakor och det lät inte svårt att göra dem dem heller 😀 Tack för receptet!

  3. Patrik

    Haha!! Vad rolig hon(anonym) är! Om man googlar på sesamkakor recept så kan man läsa hennes arga inlägg på flera ställen gällande just det som hon skrev här. Hon är sååå frustrerad. Om man inte kan exprimentera med ett recept fram tills man lyckas med en sesamkaka så är det nog bäst att hålla sig till risentas färdiga 🙂

    • Tack Patrik!
      Ja allas blir ju olika och man måste ju våga prova, sen får man ju själv avgöra om man vill göra egna eller köpa:)
      Ha en fin dag kul att höra att hon/han skriver samma på flera ställen;);)
      Kram

  4. loice

    Oj är nog första gången jag ser sesamkaksfobi *LOL*

    Ska röra ihop en sats imorgon efter ditt recept , kom på idag när jag var ute med lillkillen att göra egna istället för att köpa till våra utflykter 🙂

  5. Om man har problemet att det "sockrar" sig som anonym skriver tror jag det beror på att man inte låtit sockret smälta helt. Det brukar vara problemet inom bakning om det blir så – nu ska jag prova ditt recept! 😀

  6. Anonym

    Jag experimenterade lite och tillsatte torkade tranbär och hasselnötter och garnerade hela historien med smält choklad. Det fungerade jättebra så jag kan bara rekommendera båda receptet och att experimentera med det.

  7. Anonym

    Tack så mycket för receptet ��
    Det blev supergott ��
    Mina blev hårda, det har nog att göra med hur länge man steker det på plåten. ��
    Tack

  8. Tackar för tipset, provade idag och de blev jättebra. Jag förstår verkligen inte hur du lyckades skära dina så rakt och fint. Mina sprack när jag skar.

  9. Är det någon soom har testat bara med honung och inte socker? Undrar om det fungerar. Ska testa det. Tänkte att honung är bättre socker 🙂

  10. Anonym

    Nu har jag precis stoppat undan de nybakade kakorna i skafferiet. Själva kakorna ska bli julklapp men jag åt upp varenda smula och en och annan kantbit. De blev superba! Dock borde jag ha skurit kakorna innan smeten svalnade för den svalnade direkt och blev riktigt hård så den sprack lite när jag skulle skära rutor. Så de blev inte jämna och fina kakor som på bilden men nu vet jag det till nästa gång. Nästa gång ska jag prova att använda pepparkaksform och stansa ut hjärtan.
    Mina kakor blev lika hårda som de man köper. Tror att det var för att jag tillagade allt länge och sakta på medelvärme. Eftersom de blev hårda direkt la jag inte heller in dem i kylen. Jag tror dessutom att de hade förlorat knaprighet då.
    Jag vågar nog rekommendera att göra som jag men de blir säkert bra om man är lite hastigare i tillagningen och lägger dem i kylen också.Tack så mycket för ett bra recept! <3

  11. Ska göra det här till en kompis i födelsedagspresent som älskar dom färdigköpta sesamkakorna. Tack för receptet har alltid undrat hur man gör egna sesamkakor nu vet jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.