Måndag, en måndag som inte riktigt flutit på som jag vill. Sen ska jag inte tråka ut er med det utan istället läska er med med smarrig och hälsosam aprikosmarmelad. Mums. Det behövs inte speciellt mycket ingredienser och det är riktigt enkelt men du behöver lite tid.
Du behöver:
2 dl torkade aprikoser
2 msk citronsaft
Eventuellt lite vaniljpulver
Gör så här:
Lägg aprikoserna i en bunke med vatten, vattnet ska täcka aprikoserna, minst 6 timmar, gärna över natten.
Häll av vattnet på aprikoserna och mixa dem med övriga ingredienser tills du får en slät och fin marmelad.
Förvara marmeladen i en glasburk med lock och ställ den i kylen. Njut.
Svetlana Driagina
Mmm…smaskens! 🙂
Kram
//Lana
Darksess
Det liknar den aprikospuré jag gör till dottern för att järnberika gröten fast utan citron och vaniljpulver. Kanske skulle testa att ta det på mackan! Jag kokar dem tills de blir mjuka och sedan mixar. Det borde fungera lika bra (för de som har dåligt tålamod).