Godmorgon <3
Nu har jag ett grymt gott tips på hälsosam snickers. Den är fantastisk och det är svårt att sluta tänka på att den ligger där i frysen och väntar på att bli uppäten. Den förvaras ju som sagt i frysen och när man äter den direkt från frysen är det som att äta snickersglass. Ja jag kan inte göra annat än att ge er göra den.
Botten:
1 dl naturella cashewnötter
1/2 dl jordnötssmör
2 msk honung
1/2 tsk vaniljestrakt
1 nypa flingsalt
Fyllning:
10 Medjooldadlar (urkärnade)
1/2 tsk vaniljestrakt
1 msk kokosolja
En nypa flingsalt
1 dl jordnötter saltade och rostade (mixas ej)
Topping:
100g mörk choklad
Gör så här:
Botten börjar du med: Kör cashewnötter till ett fint mjöl i en mixer. Tillsätt sedan resterande ingredienser till botten och kör tills du fått en fin och smidig massa.
Forma massan till 6-8 avlånga bottnar ca 1/2 cm tjocka. Lägg på en bricka med bakplåtspapper och ställ in dem i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
Mixa ihop alla ingredienser förutom jordnötterna till en krämig massa. Blanda sedan ihop den med jordnötterna och bred på ett tjockt täcke på bottnarna.
Ställ in i frysen igen tills de är helt frusna ca 2 timmar.
Topping:
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna med inte stelna.
Doppa snickersbitarna i chokladen och ställ in i frysen.
Förvaras i frysen och njut, ni blir inte besvikna. Receptet hittade jag på more.yogobe.com men det kommer ursprungligen från Josefine Jägers bok Hello green.
Ha en toppendag