Nu är det såhär att jag har nog gjort en av de godaste coockie dough tryfflarna ever… Eller ja det är väldigt goda i alla fall och riktigt enkla. Apelsinchokladen lyfter den till nya höjder och det blir en lite juligare variant. Testa du kommer inte ångra dig.
Du behöver:
75 g mjukt smör
75 g farinsocker
1-2 tsk vaniljextract
110g vetemjöl
100 hackad apelsinchoklad,marabou
200g mjölkchoklad att doppa tryfflarna i
Gör så här:
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka.
Blanda ihop smör, socker och vaniljestrakt. Tillsätt sedan mjöl och arbeta till en slät deg. Blanda ner apelsinchoklad som du hackat i rätt små bitar.
Forma till små runda tryfflar som du lägger på bakplåtspappret. Ställ in i frysen minst 30 minuter tills de stelnat till sig.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och doppa tryfflarna i chokladen. Jag satte ner ett grillspett i tryffeln när jag doppade dem i chokladen för att slippa kladd. Låt stelna.
Förvaras i kylen.
Ha en finfin dag ❤️