Är du som jag och fullkomligt älskar choklad? Då är det här nåt för dig.
Chokladbollar med nötcreme, kan det bli mycket bättre? Smaken av nötcreme tar mig tillbaka till när jag var liten. När vi gick till kiosken och köpte nötcreme på små påsar. Sånna påsar finns fortfarande kvar i kioskerna men det är inget jag går och köper längre. Istället har det kommit småchokladkulor i butikerna som är fyllda med just nötcreme och det blev en fantastisk kombo ihop med chokladbollar. Riktigt läckert när man delar dem på mitten också och det räcker faktiskt med en halv då de blir rätt stora.
Den här chokladboll smeten är riktigt god också då de blir härligt krämiga när de får stå framme en stund i rumstemperatur.
Du behöver:
200g smält smör
2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk oboypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk vispgrädde
Ca 16 chokladkulor fyllda med nötcreme
Pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och låt det puttra några sekunder. Ta av från värmen och tillsätt socker. Tillsätt sedan lätt mixade havregryn och därefter resterande ingredienser.
Låt svalna i kylen tills det blivit en fastare konsistens. Blir det för hårt kan du ta fram den en stund eller värma upp smeten när du formar till plattor.
Forma en klutt chokladbollsdeg till en platta och lägg i en chokladkula. Tryck ihop försiktigt och forma den rund med händerna. Rulla i pärlsocker.
Förvara i kylen men ta gärna fram dem lite innan de ska serveras för de är godast när de är lite mjuka.
Ha en riktig toppendag och hoppas ni testar dessa.
Kram ❤️