Pizza special med ryggbiff och sparris… Ja, den blev så fantastiskt god.
Du bara måste testa den här fyllningen på pizzan. Hoppade upp på favoritlistan på direkten.
Pizzadeg till 3 runda pizzor:
20g färsk jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 dl durumvetemjöl
ca 5 dl vetemjöl (gärna special)
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpure
2 tsk honung
Några blad färsk basilika
Salt
Peppar
Topping:
Tomatsås
Rökt skinka
Gul lök
Vit sparris (på burk)
Ryggbiff
Riven ost
Pizzakrydda
Bearnaisesås
Tomatsås gör så här:
Mixa ihop allt till tomatsåsen.
Pizza gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja, salt, strösocker och durumvetemjöl.Tillsätt tillsist vetemjöl och knåda tills du fått en smidig deg som inte klibbar. Låt degen jäsa i rumstemperatur ca 45 minuter under en bakduk.
Sätt ugnen på 300 grader och lägg in pizzastenen i ugnen.
Dela degen i 3 delar och kavla ut till runda pizzor. Lägg upp dem på bakplåtspapper.
Bred på tomatsås och sedan lite riven ost, toppa med skinka, sparris, lök och ryggbiff som du först steker i tjocka skivor och sedan skivar upp tunt och lägger på pizzan strö tillsist över rikligt med ost. Låt pizzan jäsa tills ugnen nått 300 grader.
Sätt in pizzan på den varma pizzastenen och låt den gräddas ca 6-7 minuter. Tiden är beroende på ugn så håll koll på den. Lyft även och kolla så botten känns bra.
Servera pizzan på direkten, gör du flera pizzor så behåll pizzastenen i ugnen. Gör du bara en kan du servera den på pizzastenen.
Strö på lite pizzakrydda vid servering och toppa med bearnaisesås.
Mumsigt värre och väldigt mysig onsdagsmiddag. Pizzan passar perfekt att göra om du har lite nötkött över från gårdagen middag.
Ha en fin kväll
kram till dig ❤️