8 Comments

  1. Lotta

    Hur länge ska grytan vara inne på morgonen första omgången? Det står tills ugnen och grytan är varm. Är det tills ugnen uppnått ställd temperatur?

    • victoriasprovkök

      Jag brukar sätta in min när jag sätter på ugnen. Sen får den stå tills ugnen blir varm och ca 10 minuter extra.

  2. Petra

    Nej, det här funkade inte alls. Var supernoga igår kväll när jag mätte upp allt och ser nu på morgonen på en gång att degen inte jäst som det ska. Detta trots att den varit framme i rumstemperatur, det är mer sörja/smet som dessutom luktar surt, antagligen pga yoghurten. Inte på något sätt en deg som är formbar.
    Trist.

    • victoriasprovkök

      Ge den till en chans, är det första gången du gör nattjäst i rumstemperatur? Degen blir väldigt lös, men är den bubblig? Den låter precis som den ska vara nämligen. Den kan lukta lite men kommer bli bra. Häll ut den på ett bakbord med mjöl och strö mjöl över. Forma försiktigt till en deg genom att vika. Ha mjöl på så du kan ta i den. Jag har jobbat med väldigt lösa degar och det går.

  3. Görel Blanckert

    Hej och tack, det tog tio minuter igår kväll lätt som en plätt, stod i köket inatt med plast över. Kl nio nu på morgonen mjölade jag in händerna och samlade ihop degen en stund, den ser fantastiskt härlig ut nu, väntar med lite tålamod att den svalnar. Känner mig mallig, så härligt🥰👏🏻🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.