Morotslimpa med sesamfrön
Godmorgon, gillar du nybakat bröd? Eller ja vem gör inte det… Det är är en morotslimpa med sesamfrön och den är fantastiskt god.
Så har du lite tid över idag, gör några goda limpor. Det här receptet blir det två limpor av.
Morotslimpa med sesamfrön 2 stycken:
50g jäst
4 dl ljummet vatten
3 msk flytande honung
1 dl naturell rapsolja
1 msk flingsalt + flingsalt till toppingen
2 normalstora rivna morötter
10-12 dl vetemjöl eller veremjöl special
Sesamfrön till toppingen
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet.
Tillsätt honung, olja, flingsalt, rivna morötter och vetemjöl. Tillsätt inte för mycket mjöl utan degen ska vara mjuk och smidig hellre för lite mjöl och att du tillsätter mer vid utbaket. Knåda degen ca 10 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen.
Forma degen till 2 limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över limporna med en bakduk och låt jäsa ca 30-40 minuter.
Sätt in limporna i ugnen ca 40-50 minuter på 175 grader.
Låt svalna helt och njut av nybakat.
Nu är det dags att börja med lite jobb här hemma innan jag ska iväg på ännu mer jobb lite senare. Hoppas ni får en riktigt härlig dag och hinner njuta av onsdagen.
Baka på nu och missa inte min
Morotslimpa med sesamfrön
Kram kram ❤️
Klara
Åh vad gott med morotslimpa, brukar vara så himla saftigt och lite mer mättande har jag för mig 🙂 mums!
victoriaadmin
Ja riktigt gott är det?
Days by Johanna
oh så gott
Sandra
Jättegott!
Blev dock rätt platt, flöt liksom ut mer åt sidorna än reste sig på höjden.