Ugnsbakade ägg med palsternacka, spenat och färsk korv
Det här med påskledigt är väl helt fantastiskt skönt, jag njuter varje minut av att vara ledig fast att jag jobbat en hel del i alla fall. När jag gjorde om min blogg och flyttade den till WordPress så hängde inte mina inlägg med in på de olika kategorierna och jag kan lugnt säga att 2518 inlägg inte går på ett kick att lägga in. Jag har flera dagars jobb framför mig men nu är några fler på plats i alla fall.
Idag tänkte jag tipsa er om en så otroligt god rätt nämligen ugnsbakade ägg med palsternacka, spenat och färsk korv. Den söta palsternackan ihop med ägg, spenat och hyvlad parmesanost och till det den där goda färska korven från Citygross som jag alltid tjatar om, det var en grym kombination. Enkelt är det också.
Ugnsbakade ägg med palsternacka, spenat och färsk korv, 4 personer
600g palsternacka
1 stor rödlök
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
1 påse babyspenat (65g)
8 ägg
Paprikapulver
Hyvlad parmesanost
Färsk korv tex chorizo eller bratwurst
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsform som är lagom stor.
Skala palsternackorna och klyfta i inte allt för stora klyftor,har du större klyftor så ta lite extra tid i ugnen första vevan. Blanda plasternackan med olivolja, salta och peppra. Sprid ut palsternackan i en varma formen och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Skiva löken och blanda den med palsternackan, låt stå i ugnen ytterligare ca 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader, ta ut formen, blanda i spenaten och knäck i äggen försiktigt, strö över lite paprikapulver på äggen och sätt in i ugnen igen tills äggen stelnat lite lagom,ca 10 minuter, äggulan kan vara lite rinnig. Stek korven och hyvla parmesanosten.
Ta ut formen och strö över parmesanosten, servera med den stekta korven.
Ha nu en fantastisk dag, jag tänkte ta mig ut på landet en sväng idag och hämta lite ved. Den börjar sina och de kalla dagarna verkar fortsätta så vad gör man inte för värmen.
Kram