
Snabba vitlöksbröd med bakpulver
Som ni redan vet så älskar jag att baka och gör bröd med både jäst och bakpulver/bikarbonat. Oftast blir det bikarbonat och bakpulver när jag vill göra ett riktigt snabbt bröd. Och jäst när det får ta lite längre tid. Dessa supergoda vitlöksbröd gjorde jag när vi skulle ha soppa en dag. Jag kom på att jag inte hade något bröd hemma och ville gärna ha med vitlök i. Så sagt och gjort! Jag har tidigare gjort bland annat dessa Grekiska bagels som är liknande Recept här . Och dessa supergoda Grekiska tunnbröd, recept HÄR men nu blev det Vitlöksbröd, såååå gott! Älskar vitlök i bröd när man vill ha de till tex en soppa, sallad eller liknande.
Så vill du göra snabba och supergoda bröd, testa dessa eller något av de andra. Alla är så goda.

Snabba vitlöksbröd med bakpulver, 4 st
2-3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt (10%)
Topping:
3 msk smör
1 msk hackad persilja
1 klyfta vitlök, riven
2 msk finriven parmesanost eller liknande hårdost
Lite salt, smaka av
Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan yoghurt. Börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer på slutet så att du får ihop en fin deg som du kan forma.
Dela degen i 4 delar och forma varje del till en rund bulle. Gör snitt med en kniv i bullen, rätt djupa. Blanda ihop Allt till toppingen i en skål och fördela ut i snitten, enklast är att pilla ner det med fingrarna.
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg.
Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader över och undervärme. Låt svalna och njut av nybakat.
Servera halverade med smör, sååå gott!


Stor kram