
Grekiska tunnbröd
Godmorgon, att vakna till solen en söndag är ju inga fel alls, hur härligt!!
Som ni vet så förespråkar ju jag enkelhet, jag gillar när mat och bakverk är enkla. Här har ni verkligen ett enkelt recept.
För ett tag sedan gjorde jag ”Grekiska bagels” Recept HÄR och nu kommer ett liknande recept men dessa är gjorda som tunnbröd! Så galet goda och de blir sådär härligt sega och håller sig hela dagen fina. Jag är helt lycklig som äntligen upptäckt detta.
Testa nu på direkten och anledningen till att jag kallar de just Grekiskt tunnbröd är för att de innehåller grekisk yoghurt så ingen annan koppling:)

Grekiska tunnbröd 4 st
2-2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt (10%)
Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan yoghurt. Börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer på slutet så att du får ihop en fin deg som du kan forma.
Dela degen i 4 delar och forma varje del till en rund bulle. Kavla ut varje bulle till ett tunt bröd, använd en vanlig kavel. När du fått ut rundeln tillräckligt platt så kavla över en gång hårt med kruskavel.
Stek ett bröd i taget i en het stekpanna, jag använder gjutjärn för jämn värme. Brödet ska inte få för mycket färg men lite, det ska ändå bli färdiggräddat, det handlar om någon minut per sida ungefär men prova dig fram. Det beror på tjockleken på brödet. Du får även laborera lite med temperaturen men rätt hög ändå.
Låt svalna under en bakduk och njut!!



Ha en strålande söndag, vet inte ännu vad jag ska hitta på men en dag som denna vill man ju gärna vara ute. Lite trädgårdsfix kanske skulle kunna passa:)
Kram